Tjampman's Blog

Just another WordPress.com site

Spotify

Spotify
Jeg mener ubetinget og uden tvil at Winamp er den bedste afspiller til musik, som man kan få til en PC! Men ofte når jeg holder/er til fest bruger vi ofte Youtube og GrooveShark til at afspille al verdens musik som man ikke lige har på pc’en. Winamp er rigtig god til at afspille musik du har lagt ind på din PC (eller server), og den giver adgang til en masse gode (og mindre gode) radio kanaler via SHOUTcast.

Så når jeg vil anbefale en anden musik afspiller så er det med henblik på streaming. Spotify minder lidt af udseende om iTunes (musik afspilningsdelen), men giver udelukkende adgang til materiale, der er tilgængeligt online, man kan ved nogen abbonnementer købe sig adgang til at gemme musiknumre lokalt. Men i det store hele, når du afspiller musik på Spotify høre du musik over nettet, ligesom youtube.

Grunden til at jeg vil anbefale Spotify er først og fremmest på grund af det kæmpe store katalog af musik de har tilrådighed. Derudover mener jeg også at det er en kæmpe fordel at Spotify ikke er afhængig af din internetoperatør (ISP). For at eksemplificere det vil jeg lige nævne nogen af konkurrenterne.Som kan være TDC’s play og Telenor’s WiMP, Jeg har kun kortvarig brugt TDC play, men på grund af antipirat værktøjer (DRM = Digital Restriction Management) var jeg ikke i stand til at afspille de downloadede filer med andet en Windows Media Player – Og det er jo noget bæ i det jeg fortrækker winamp. Desuden mister man adgangen til systemet, hvis man opsiger sit abbonement (jeǵ er ikke bevidst om man kan betale sig til adgang) så det er i bund og grund en måde for TDC at kunne stavnsbinde deres kunder, hvis man ikke vil miste det musik man har på computeren. Telenor’s WiMP kender jeg ikke noget til.

Spotify er som sagt uafhængig. de har indgået nogen aftaler med de forskellige landes branceorganisationer, og derved fået adgang til rigtig meget musik, stort set alt som er udgivet. Og adgangen er enten reklame finanseret eller ved et flatrate abbonement som giver en række fordele. Reklamerne som man kun får i den reklamefinaseret version, minder meget godt om reklamerne der er i radioen på fx 100fm, der er bare ikke ligeså mange.

Fordelen ved Spotify i forhold til fx youtube og GrooveShark er at lyd kvaliteten på de enkelte numre altid er i lige god kvalitet, som eftersigende skulle være omkring 160 kb/s i den reklamefinasieret version. Spotify virker i bund og grund som om du har alt musikken på din computer, du søger efter det musik du vil spille og numrene der kommer frem er kan sorteres alfabetisk eller efter popularitet. på den måde er det let at finde lige præcist det nummer du leder efter (i modsætning til youtube). Musikken kan man så enten stjerne mærke så man let kan finde det igen, eller man kan lave sine egne playlister. en af de fede ting ved Spotify er at man kan dele sine playlister med sine venner på Facebook, det gøres let ved at vælge “del med dine venner”, og så sige ja til de sædvanelige facebook betingelser. Det virker rigtig godt, for nå du har valgt at dele dine playlister med dine venner, kan du nemlig også se deres, inde i Spotify, så bliver det altså ikke nemmere at finde det fede nummer man hørte hjemme hos Lone.

Der er dog et men… Spotify er ikke udgivet i danmark, men i følge DR, bryder man ikke nogen love ved at oprette en konto, så her er trikket til at få det til at virke.
[Lav Guide]<

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: